#
14-11-2022
Ajankohtaista Tapahtuma

Coldinsin innovaatio herätti kiinnostusta alan kansainvälisillä messuilla

Coldins Oy:n syksy on ollut menestyksekäs. Yritys on jättänyt toisen patenttihakemuksen. Lisäksi Eurofins sitoutumaton testilaitos totesi aukottomasti innovaation toimivuuden. Innovaation keksijä ja Coldinsin toimitusjohtaja Juha Helin sekä operatiivinen johtaja Jari Kaasinen osallistuivat alan vuosittaiseen messutapahtumaan Global Insulation Conference and Exhibition Portugalissa 2.-3.11. Tapahtuman myötä vahvistui myös käsitys Coldinsin innovaation ainutlaatuisuudesta. 

 

Mistä Coldinsin innovaatiossa on kyse?

Coldinsin patentoitu aktiivinen/passiivinen eristeratkaisu toimii viemällä lämpöä vain yhteen suuntaan. Päivällä eristelevy pitää kuuman ilman ulkopuolella ja yöllä se päästää lämpimän ilman ulos. Eriste perustuu lämpimän ilman konvektioon. Eristeratkaisu sopii lämpimän ilmaston maihin, joissa sisätilaa ei ole tarve lämmittää.

 

Mukana eristealan kansainvälisillä messuilla

Global Insulation Conference and Exhibition on eristealan vuosittain järjestettävä messutapahtuma/konferenssi, jossa alan toimijat kohtaavat. Tapahtumassa puheenvuoron sai myös Coldinsin Jari Kaasinen.

Juha ja Jari kertovat, mitä ajatuksia tapahtuma herätti:

IMG_5575.jpg

 

Mikä oli mielestänne tapahtuman tärkein anti Coldisille?

Näkisimme, että tärkein anti oli uusien kontaktien saaminen sekä se, että tapahtuman myötä ymmärryksemme alasta kasvoi. Eristealalla villaeristeet edustavat tällä hetkellä enemmistöä hyvien ominaisuuksiensa, kuten palo- ja kosteusteknisen toiminnan vuoksi. 

Tapahtumassa käytyjen keskustelujen myötä varmistuimme myös siitä, ettei tuotteellamme ole kilpailevaa innovaatiota eristemaailmassa.

 

Jari sai tapahtumassa puheenvuoron – Mitä ajatuksia Coldinsin innovaatio herätti muissa alan toimijoissa?

Jarin puheenvuorossa käytiin läpi globaalia tarvetta säästää energiaa ja sitä, että meidän innovatiivinen ratkaisumme vähentää jäähdytykseen käytettävää energiaa.

Lyhykäisyydessään kävimme läpi tuotteen sisäistä toimintaa, mikä herätti paljon kiinnostusta. Kuulijat olivat minimissään insinööritason porukkaa, joten kävimme tuotteen läpi hyvinkin teknisellä otteella. Eristeratkaisumme toimintaperiaate kiinnosti kovasti, eikä sen toimivuutta epäillyt kukaan. Olemme tyytyväisiä esitykseemme, varsinkin välittömän palautteen perusteella. 

Jari Kaasisen puheenvuoro

Kuva: Jari kertoo Coldinsin innovaatiosta.

Kritiikkiä saimme siitä, että tuotteemme ei toimi alueilla, joissa sisätilojen lämmittäminen on tarpeen. Tuotteemme onkin suunnattu alueille, joissa lämmitystä ei tarvita, mutta jäähdytystä käytetään suurimman osaa vuotta tai aina. Toki lisäksi tarvitaan päivän ja yön välinen lämpötilaero, joka toimii eristeemme käyttövoimana. 

Saimme tapahtuman myötä paljon uusia kontakteja, ja osa niistä voi jopa johtaa lopullisen yhteistyökumppanin löytymiseen.