#
16-3-2023
Ajankohtaista

Portfolioyrityksemme Cargo Online yhdistää rahdin ja kuljettajat kustannustehokkaasti ympäristöä säästäen

Cargo Online on kehittänyt kuljetuspalveluita tarvitseville yrityksille, yksityisille henkilöille sekä kuljetuspalveluita tarjoaville yrityksille suunnatun nykyaikaisen logistiikkakokonaisuuden. Palvelu toimii ympäri Suomen.

 

www.finlandcargo.com on helppokäyttöinen alusta, jonka kautta rahdin kuljettaja tarjoaa palveluitaan ja asiakas löytää omaan tarpeeseensa sopivan kuljetuksen. Palvelun avulla tavaran lähettäjä tietää luotettavasti kuka rahdin kuljettaa ja mitä reittiä tavara kulkee. 

”Cargo Online lähti liikkeelle aiemmassa työssä esiintyvästä omasta tarpeesta. Joskus tavaraa piti saada liikkumaan nopeallakin aikataululla ja sopivan kuljetuksen löytyminen saattoi vaatia useita puhelinsoittoja”, Sanna Holappa, toinen yrityksen perustajista kuvaa lähtötilannetta.

Cargo Onlinen kaltaista palvelua ei tuohon aikaan löytynyt, joten Holappa ja hänen yhtiökumppaninsa Taina Kylmänen päättivät kehittää sellaisen. ”Halusimme mahdollistaa logistiikka-alan siirtymisen 2000–luvulle”, Holappa sanoo.

 

Tehokkaita ja ympäristöystävällisiä kuljetuksia

 

Yrityksen ideologiana on auttaa säästämään luontoa ja vähentää päästöjä kohdentamalla tavarankuljetuksia suoraan niihin kuljetuskalustoihin, jotka ovat jo matkalla kohteeseen tai sieltä pois. Näin vältytään vajailta kuljetuksilta. ”Aiemmassa työpaikoissamme kuljetusliikkeet soittivat päivittäin ja kysyivät, olisiko rahtia kuljetettavaksi, jotta he saisivat autoon täytettä. Kuljetustarpeita oli sekä tilaajilla että kuljettajilla, mutta nämä oli erittäin hankalaa saada kohtaamaan manuaalisin keinoin.”

Vaikka uusia palveluita on ohjelmiston kehitystyön aikana tullut markkinoille, ja tarjouspyynnön välitys- ja kilpailutuspalveluitakin löytyy, Cargo Online eroaa näistä monilta osin: ”järjestelmämme on suora kuljetusten tilausjärjestelmä ja sitä ei tule sekoittaa näihin palveluihin”, Holappa toteaa.

  • Cargo Onlinen alustalla kuljettajat eivät sitoudu tiettyyn hinnastoon, vaan jokainen on vapaa hinnoittelemaan oman kuljetuksensa joko hyväksymällä tilauksen tekijän ehdottaman kuljetushinnan tai lähettämällä tilaajalle vastatarjouksen.
  • Lisäksi kuljettajan käytössä on kätevä mobiilisovellus, joka kulkee helposti mukana kaikkialla. Palvelu mahdollistaa useamman kuljetusyrityksen palveluiden käytön, jolloin ajojärjestelijä voi jakaa kuljetuksia osiin ja kuljettaja saa tiedon mobiilisovellukseensa.
  • Yritysasiakkaiden lisäksi palvelu on verkkomaksuominaisuuden ansiosta käytössä myös yksityisille henkilöille.

 

Rahoitusta, apua ja osaamista Startup Lionsilta

 

Startup Lions tuli mukaan jo ennen yrityksen perustamista. ”Suurin apu on ollut yrityksen perustamiseen liittyvässä byrokratiassa sekä rahoitukseen liittyvissä haasteissa. Myös yrityksen päivittäisiin toimintoihin, kuten kirjanpitoon ja markkinointiin on löytynyt apu Startup Lionsin kautta”, Holappa kuvaa yhteistyötä. 

”Cargo Online on hyvin lyhyessä ajassa kasvanut loistavasta ideasta yritystoiminnaksi. Tavoitteenamme on nimenomaan lähteä mukaan startup-yrityksiin jo hyvin alkuvaiheessa ja auttaa yrittäjiä rakentamaan menestyvää yritystä. Cargo Online on erinomainen esimerkki tästä”, Startup Lionsin toimitusjohtaja Johan Backas sanoo. 

www.finlandcargo.com on tällä hetkellä käytössä ympäri Suomen, mutta yritys tähtää myöhemmin myös Ruotsin ja Baltian kuljetusmarkkinoille. Konseptia kohtaan on ollut suurta kiinnostusta nii rahdin kuljettajien kuin kuljetusten tilaajien taholta.