#
28-10-2022
Ajankohtaista

Räätälistudio BQ:n asiakkaat luottavat laatuun ja yksilöllisiin mittavaatteisiin

Sijoituskohdeyritystemme joukossa on tällä hetkellä 13 lupaavaa startup-yritystä, joiden idea on patentoitavissa ja/tai liiketoiminta kasvatettavissa nopeasti seuraavalle sijoituskierrokselle. Startup Lions on ollut mukana Räätälistudio BQ:n toiminnassa sijoitusyhtiön alkumetreiltä saakka.

Mittatilausvaatteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Ekologisuus on päivän sana ja omilla mitoilla valmistetut, muokkausmahdollisuuden omaavat vaatteet, tukevat kestävää kehitystä. Nuorempi sukupolvi on valmis maksamaan vaatteista, ja mittatilaus on jo itsessään brändi. Vanhempi asiakaskunta taas arvostaa henkilökohtaista palvelua, jota mittatilausprosessissa saa.

Räätälistudio BQ on ollut osana Startup Lionsia sijoitusyhtiön alkumetreiltä saakka. Yrityksen hallitus muodostuu tällä hetkellä toimitusjohtajaa lukuun ottamatta täysin Startup Lionsin osakkaista. ”Hallitustyöskentely on saanut uudenlaista ryhtiä Startup Lionsin tultua mukaan toimintaan. Yhteistyö on myös vauhdittanut uudistumista ja erilaisia kokeiluja”, Räätälistudio BQ:n toimitusjohtaja Sanna-Leena Linna kertoo.

 

Kuva: Lotta Polviander Photography

Kuva: Lotta Polviander Photography

 

Arkeen ja juhlaan

Räätälistudio BQ toimii tällä hetkellä Helsingissä ja Tampereella. Asiakaskunta koostuu kaikenikäisistä miehistä, jotka arvostavat pukeutumisessa yksilöllisyyttä ja hyvää istuvuutta. Pukuja tilataan paljon erilaisiin juhliin, kuten häihin. Kauluspaitoja ja rennompaa klassista pukeutumista sen sijaan businesskäyttöön. 

Yhtenä merkittävänä tilaustuotteena ovat yritysten messuvaatteet sekä erilaisten esiintyjien asut. Räätälistudio tekee yhteistyötä muun muassa MTV3-kanavalla esitettävän Joonas Nordman Show -viihdeohjelman kanssa. Talkshow-isännän Nordmanin puvut kaikkiin tuotantokausiin on teetetty Räätälistudiolla. 

 

Mikä tekee mittatilausvaatteesta valmisvaatetta paremman?

Mittatilaustyö on aina henkilökohtaisempaa kuin valmisvaatteen osto. Vaatteiden värimaailmassa ja tyylissä voi tuoda omaa persoonaa esille ja vaihtoehtoja on satoja. Materiaalit ovat laadukkaampia ja mittavaatteissa käytetään pääasiassa luonnonkuituja. Tärkeimpänä mittavaatteen hankinnassa on kuitenkin istuvuus; omilla mitoilla teetetty vaate istuu hyvin ja tuntuu mukavalta päällä.

Räätälistudion filosofiana on tehdä kestäviä, helppohoitoisia ja istuvia vaatteita kilpailukykyiseen hintaan.Asiakkaat antavat positiivista palautetta tuotteiden ulkonäön ja istuvuuden lisäksi yksilöllisestä asiakaspalvelusta. ”Saamme lähes päivittäin palautetta siitä, että prosessi oli miellyttävä ja helpompi kuin asiakas ennakkoon ajatteli. Palveluamme kehutaan ammattimaiseksi. Meillä on paljon uskollisia asiakkaita, jotka tilaavat yhä uudelleen. Se kertoo vaatteiden laadusta ja siitä, että asiakas on löytänyt liikkeen, joka pystyy tarjoamaan juuri hänelle sopivaa vaatetta”, Linna kertoo.  

 

Suomen tunnetuin mittavaatevalmistaja

Räätälistudio BQ:n tulevaisuuden tavoitteena on olla Suomen tunnetuin mittavaatevalmistaja. Hintataso pyritään pitämään maltillisena, jotta pystytään jatkossakin palvelemaan erittäin laajaa asiakaskuntaa. ”Kasvu on päätavoite, ja sille on avoinna monta eri reittimahdollisuutta. Startup Lionsin mukanaolo vahvistaa kasvutavoitteissa pysymistä, koska kaikilla osapuolilla on sama tavoite”, Linna sanoo. 

 

www.raatalistudio.fi