#
20-10-2022
Ajankohtaista Tapahtuma

Sijoituskohdeyrityksemme Dermecon logo nousi New Yorkin Times Squaren valotaululle – Voitto vuoden 2022 Tuottava idea -kilpailussa

Keskiviikkona 19.10. sijoituskohdeyrityksemme Dermeco Oy:n logo nousi hohdokkaasti New Yorkin Times Squaren valotaululle. Dermecon innovatiivinen biohajoava ja ekologinen haavasidosmateriaali voitti Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän vuosittaisen Tuottava idea -kilpailun kansallisen startup-sarjan. 

Dermeco Oy perustettiin vuonna 2019 kahden teollisen muotoilijan Roosa Kivivuoren ja Heini Isoahon toimesta tavoitteenaan luoda maailman ensimmäinen ekologinen haavan hoidossa käytettävä hydrokolloidisidos, joka korvaisi perinteiset muoviset haavasidokset. Dermeco on innovatiivisella tuotekehityksellä ja jatkuvalla tutkimuksella luonut patentoitavan hydrokolloidisidoksen, joka maatuu hiilidioksidiksi, vedeksi ja humukseksi, eikä jätä jälkeensä haitallista mikromuovia. 

”Tuottava Idea -kilpailun voitto on suuri kunnia ottaa vastaan. Terveysalalla on vielä paljon tehtävää kestävän kehityksen ja ekologisuuden suhteen, joten näiden arvojen edistäminen ja esille tuominen on tärkeää”, Dermeco Oy:n toimitusjohtaja Roosa Kivivuori sanoo. 

Hands2.png

Haavasidosteollisuudella merkittävä ympäristöjalanjälki 

Pelkästään hydrokolloidisidoksista syntyy vuosittain arviolta 30 miljoonaa kiloa jätettä. Perinteisen hydrokolloidisidoksen hajoaminen kestää keskimäärin 400 vuotta, kun taas Dermecon kehittämä sidos maatuu arviolta 6–12 kuukaudessa.

Dermecon kehittämästä haavasidosteknologiasta on moneksi. Sidosta voidaan käyttää ihon liimalaastareissa, laastareissa tai naamioissa. Lisäksi sitä voidaan käyttää haavasidoksissa parantamaan tai ehkäisemään ihoon liittyviä lääketieteellisiä tai esteettisiä ongelmia, kuten haavoja, rakkuloita, huuliherpestä, aknea tai palovammoja.  

Yritys käy tällä tällä hetkellä neuvotteluja yhteistyöstä lähes kaikkien alan suurten globaalien toimijoiden kanssa. Neuvottelut ovat jo varsin pitkällä ja kiinnostus yhtiötä kohtaan on ollut erittäin suurta.

”Tuottava Idea -kilpailun voiton myötä saamamme näkyvyys varmasti edesauttaa innovaatiomme tunnettavuuden lisäämistä sekä yleisesti ympäristöystävällisten ratkaisujen kehittämistä alalla. Times Square -valomainos on myös poikkeuksellisen hieno tilaisuus yrityksemme näkyvyyden ja viennin kannalta, etenkin Yhdysvaltojen markkinoilla”, Kivivuori kertoo.

Startup Lions vahvasti mukana Dermecon kasvussa

Startup Lionsin riveissä toimii useita eri alojen huippuammattilaisia, jotka toimivat aktiivisesti sijoituskohdeyritystemme kasvun mahdollistajina. Olemme olleet tiiviisti mukana Dermecon osalta muun muassa tuotekehityksessä, tuotteen patentoinnissa, sopimusneuvotteluissa sekä myös rahoittajana.  

”Haluamme kiittää Startup Lionsia tuesta ja asiantuntijuudesta. Startup Lions on ollut tärkeä osa tiimiämme alkutaipaleesta asti ja ollut aktiivisesti mukana yrityksemme kehityksessä liiketoiminnan eri osa-alueilla. Kokemuksen lisäksi etenkin yhtiön laajasta verkostosta on ollut merkittävästi apua tuotekehityksessä ja markkinoinnissa”, Kivivuori kuvaa. 

Voiton myötä Dermecolle on luvassa muun muassa 60 000 euron edestä näkyvyyttä sekä tilaisuus päästä soittamaan Nasdaq Helsingin pörssin avauskelloa. 

 

 

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kilpailu, jonka päämääränä on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailun tavoitteena on myös nostaa yrittämisen arvostusta ja korostaa uusien ideoiden ja riskinoton merkitystä kansantalouden kasvun sekä maamme hyvinvoinnin lisäämiselle.Dermecon voittama kansallinen Startup-sarja on nimensä mukaisesti suunnattu alkuvaiheessa oleville yrityksille, joiden idea voi olla joko täysin valmis tai kehitysasteella. 

Myös toinen sijoituskohdeyrityksemme DiabetesSara menestyi Tuottava idea -kilpailussa. Heidät palkittiin alueelliseksi voittajaksi Yhteiskuntasarjassa. 

Startup Lions Oy:n osakeanti on käynnissä vielä muutaman viikon ajan 31.10. asti. Portfoliossamme on Dermecon ohella useita erittäin potentiaalisia suomalaisia startup-yrityksiä, joilla on loistavat mahdollisuudet menestykseen. Haluatko olla olla mukana luomassa yrittäjyyttä, yrityksiä ja työpaikkoja Suomeen? Tule sijoittajaksi.

 


Kysymyksiä? Ota yhteyttä:
Startup Lions
Johan Backas // johan.backas@startuplions.fi  
Jukka Huikari // jukka.huikari@gmail.com 
 
Dermeco
Roosa Kivivuori // roosa.kivivuori@dermeco.fi
Heini Isoaho // heini.isoaho@dermeco.fi