#
2-3-2023
Ajankohtaista Tapahtuma

Yhteistyökumppanuus Suomen Nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailussa

Startup Lions on mukana yhteistyökumppanina vuoden 2023 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n luotsaamassa Tuottava Idea -kilpailussa. Kilpailun päämääränä on edistää uusien innovaatioiden syntyä, nostaa esiin uusia potentiaalisia liikeideoita sekä kasvattaa yrittäjyyden arvostusta. 

”Eräät sijoituskohdeyrityksemme ovat pärjänneet hyvin aiemmissa kilpailuissa, joten tämä on siksi luonnollinen jatkumo ja loistava tilaisuus olla yhä enenevissä määrin mukana edistämässä yrittäjyyttä ja innovaatioita. Meitä kiinnostavat erityisesti kestävään kehitykseen tähtäävät ideat. Olemme myös mukana kilpailun tuomaristossa”, Startup Lionsin toimitusjohtaja Johan Backas kertoo.  

Aiempina vuosina kilpailussa ovat menestyneet kaksi Startup Lionsin portfolioon lukeutuvaa yritystä; Dermeco Oy ja DiabetesSara Oy. Dermeco valittiin vuoden 2022 kansalliseksi voittajaksi Startup-sarjassa ja DiabetesSara palkittiin samana vuonna Länsi-Suomen alueen Yhteiskunta-sarjan voittajana.

 

329681479_688352822990022_8200949663146674834_n.png

 

"Kumppanuutemme Startup Lionsin kanssa on erittäin luontevaa: jaamme yhteisen tahtotilan suomalaisten innovaatioiden kasvun tukena ja buustaamisessa maailmalle. Tarinamme kohtaavat monessakin mielessä, sillä Startup Lionsin portfolioon kuuluvista yrityksistä useampi on osallistunut ja myös menestynyt kilpailussa vuosien varrella. Vuoden alussa alkanut yhteistyökumppanuus Startup Lionsin kanssa lisää merkittävästi sitä arvoa, mitä voimme Tuottava Idea -kilpailun kautta osallistujille tarjota”, iloitsee Tuottava Idea -kilpailun kansallinen kilpailupäällikkö Päivi Tiura-Paavola.

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää Tuottava Idea -kilpailun jo 46. kerran vuonna 2023. Kilpailun juuret ovat Turun Nuorkauppakamarissa, joka järjesti kilpailun ensimmäistä kertaa alueellisesti Varsinais-Suomessa vuonna 1977. Jo seuraavana vuonna kilpailusta tuli valtakunnallinen. Kilpailu on jaettu neljään alueeseen; A-, B-, C- ja D-alue. Kunkin alueen voittajien keskuudesta palkitaan lisäksi kansallinen voittaja. Sarjoja ovat vuonna 2023 Yrityssarja ja Innovaatiosarja.

Tuottava Idea -kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimintaan liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä. Startup-sarjaan voi kuitenkin osallistua myös vasta tuotteistamisvaiheessa olevalla idealla.

Yhteistyökumppanuuden myötä Startup Lions toimii myös kilpailun kansallisen tuomariston jäsenenä. Tuomaristo ottaa arvioinnissa huomioon mm. idean innovatiivisuuden, uutuuden sekä tulevaisuuden mahdollisuudet menestykseen niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Myös kestävän kehityksen edistäminen on tärkeässä roolissa. 

Kilpailu on käynnissä 1.3.–15.4. ja kansalliset voittajat julkistetaan lokakuun lopulla.

www.tuottavaidea.fi

https://nuorkauppakamarit.fi