Dermeco

#

Sustainable wound care

Materiaaliteknologiamme on maailman ensimmäinen täysin biohajoava hydrokolloidisidos. Innovaatiomme on suojattu kolmella patenttihakemuksella.

 Haavanhoidon ympäristövaikutus on merkittävä – pelkästään hydrokolloidisidokset tuottavat vuosittain lähes 30 miljoonaa kiloa jätettä. Perinteiset hydrokolloidisidokset on valmistettu käyttämällä synteettisiä muovikomponentteja, joilla kestää hajota luonnossa arviolta 400 vuotta. Haavanhoitomateriaalien kierrättäminen ei ole myöskään mahdollista tartuntavaaran sekä materiaaliominaisuuksien vuoksi, minkä takia tuotteet ovat kertakäyttöisiä.

 Ala tarvitsee ympäristöystävällisempiä materiaalivaihtoehtoja, joiden valmistuksessa ekologisuus on otettu huomioon niin tuotantoprosesseissa (ympäristöjalanjälki) kuin uusiutuvien raaka-aineiden käytössä.

 Ekologiset innovaatiot voivat tarjota merkittävää lisäarvoa terveydenhuollonorganisaatioille sekä kuluttajatuotteita valmistaville terveysalan yrityksille. Hydrokolloidisidosten markkinakoko on arviolta yli 2.9 miljardia dollaria vuoteen 2029 mennessä. Tällä hetkellä markkinoilla ei ole vielä tarjolla ekologisia materiaaliratkaisuja.

 Dermeco Oy tavoittelee nopeaa kasvua ja kansainvälisiä markkinoita lisensoimalla teknologiamme alan johtaville yrityksille. Alustavissa myyntineuvotteluissa on ilmennyt suurta kysyntää materiaaliamme kohtaan.

Perustiedot

  • Yhtiö perustettu: 2019
  • Ala/toimikenttä: Haavanhoitotuotteet

Lue lisää: